Skip to main content

Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα αναζητά απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα: τη δημιουργία του σύμπαντος, το ξεκίνημα της ζωής στη Γη και την καταγωγή της ανθρωπότητας. Και τα τρία αυτά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Η Ελίζαμπεθ Ντέιν κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην αναζήτηση της καταγωγής του ανθρώπινου γένους. Μια καλλιτέχνης, γλύπτρια-ανθρωπολόγος παγκοσμίου φήμης, αφοσιωμένη στη δουλειά της, κατασκευάζει ανθρωποειδή που μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους που έζησαν πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, από τους Αυστραλοπιθήκους μέχρι τον Homo Sapiens. Συνεργάζεται με τους πιο αναγνωρισμένους επιστήμονες και χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες, οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικές γραφικές αναπαραστάσεις και εργαλεία σχεδιασμού μέσω υπολογιστή.
Η δουλειά της συνδυάζει την επιστημονική έρευνα και τις τεχνολογικές καινοτομίες με την τέχνη, για να προσφέρει σε παραστατική και προσβάσιμη μορφή τις τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου.
H ταινία παρακολουθεί την εξαιρετική αυτή δουλειά, από το στάδιο της τεκμηριωμένης έρευνας έως τα πρώτα σχέδια και μέχρι την τελική αναπαράσταση του προσώπου. Ερχόμαστε έτσι πρόσωπο με πρόσωπο με τους προγόνους μας και προχωράμε ένα βήμα μπροστά, για να βρούμε απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα.

  • Σκηνοθεσία: PHILIPPE PLAILLY
  • Παραγωγή: MONA LISA PRODUCTION