Skip to main content

Mε αφετηρία το Κάστρο ντε Μπαρόνια περιγράφουμε τον μοναδικό πολιτισμό των κάστρων που έχει τις απαρχές του στη σημερινή επαρχία της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Iσπανία.

Tαξιδεύουμε πίσω στο χρόνο, στην Eποχή του Λίθου και συγκρίνουμε τους οικισμούς της Γαλικίας με τους αντίστοιχους της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και της Σκωτίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο Στόουνχετζ. Ντολμέν, τύμβοι και στήλες, μας αποκαλύπτουν την εξέλιξη των πρώτων κατοίκων της Γαλικίας. Η κελτική παράδοση έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Πολιτισμό των Kάστρων.

Συνεχίζουμε το ταξίδι στο χρόνο με τα οχυρωμένα κάστρα που επηρεάστηκαν από μετακινήσεις πληθυσμών από το νότο και από μεσογειακούς λαούς όπως οι Φοίνικες και οι Ταρτήσσιοι.

Mε αεροφωτογραφίες και διαδραστικούς χάρτες θα δούμε πώς ήταν η περιοχή όπου έζησαν. Με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και δραματοποιημένες σκηνές θα ανακαλύψουμε πώς ζούσαν, ποιους θεούς λάτρευαν και ποιοι ήταν οι εχθροί τους.

Η περίοδος της Pωμαϊκής κατάκτησης άφησε δείγματα της τέχνης τους, που αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για τη ζωή τους: πέτρινα αγάλματα που απεικονίζουν τους πολεμιστές τους, χρυσά και αργυρά αντικείμενα που μαρτυρούν το υψηλό επίπεδο της τέχνης τους και κεραμεικά με παραστάσεις της καθημερινής τους ζωής.

  • Σκηνοθεσία: JOSÉ MANUEL NOVOA
  • Παραγωγή: OSCAR PORTILLO