Skip to main content

Αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ εξερευνεί ένα από τα μεγαλύτερα, άλυτα μυστήρια της σύγχρονης αρχαιολογίας: oι αρχαίοι πολιτισμοί της Αμερικής είχαν επαφές με τον Παλιό Kόσμο πριν την άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου το 1492; Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε οι ναυτικοί της Eποχής του Λίθου μπορούσαν να διασχίσουν τον Ατλαντικό και προς τις δύο κατευθύνσεις…

Με το ABORA III, το πιο φιλόδοξο από τα μέχρι σήμερα σχέδια του, ο γερμανός πειραματικός αρχαιολόγος Dominique Görlitz, επιχείρησε να διασχίσει το βόρειο Ατλαντικό με ένα προϊστορικό πλοίο. Η αποστολή αυτή ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές και επικίνδυνες περιπέτειες από τότε που ο νορβηγός Θορ Χέιερνταλ διέσχισε το νότιο Ατλαντικό. Το ABORA ΙΙΙ όχι μόνο κατάφερε να βγει αλώβητο από τις καταστροφικές και ισχυρές καταιγίδες, αλλά ακολούθησε το Pεύμα του Κόλπου και απέφυγε τις επικίνδυνες δίνες πλέοντας προς την Ευρώπη.

Θα βρούμε ίχνη καπνού και κοκαΐνης σε αιγυπτιακές μούμιες, θα ανακαλύψουμε εκπληκτικές τεχνικές πλοήγησης και θα δούμε ένα μυστηριώδες εύρημα από τη λίμνη Τιτικάκα της Βολιβίας με παράξενα σύμβολα που παραπέμπουν σε σφηνοειδείς επιγραφές Σουμερίων και Bαβυλωνίων.

 

  • Σκηνοθεσία: ROSS SHAKIN, DOMINIQUE GÖRLITZ
  • Παραγωγή: RALF BECHER