Skip to main content

Ένας λαός που έζησε στο χείλος της αβύσσου και έθαβε τους νεκρούς του σε απόκρημνες πλαγιές αψηφώντας κάθε λογική…

Ο πολιτισμός των Τσατσαπόγια ήκμασε μεταξύ του 800 και 1500 π.Χ. στο βόρειο Περού, σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν οι Τσατσαπόγια προήλθαν από τη ζούγκλα ή από το βουνό, εγκαταστάθηκαν όμως σε ένα μέρος όπου φαινομενικά μοιάζει αδύνατο να ζήσει κανείς: στις παρυφές των βουνών της περουβιανής ζούγκλας.

Μια ομάδα της Explora Films αποτελούμενη από ειδικούς επικίνδυνων λήψεων, σπηλαιολόγους, ειδικούς ορεινής διάσωσης και αρχαιολόγους, έφτασαν στα βάθη της περιοχής των Τσατσαπόγια για να μελετήσουν τα ήθη και τα έθιμά τους. Η ομάδα εξερεύνησε τα «τσούλπας», τους τάφους που βρίσκονται σε κάθετες πλαγιές των απότομων βράχων της περιοχής.

Oι αρχαιολόγοι της αποστολής μελέτησαν μοναδικές κατασκευές, αινιγματικές ζωγραφιές και βραχογραφίες, μούμιες που μοιάζουν να μεταδίδουν κωδικοποιημένα μηνύματα και παράξενες σαρκοφάγους που κρέμονται σε βραχώδεις προεξοχές.

Aναζητώντας απαντήσεις, η ταινία ρίχνει φως σε πολλά από τα αναπάντητα μυστήρια που κρύβουν τα βουνά και τα φαράγγια των Τσατσαπόγια.

 

  • Σκηνοθεσία: JOSÉ MANUEL NOVOA
  • Παραγωγή: OSCAR PORTILLO