Skip to main content

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην περιοδική πανευρωπαϊκή έκθεση «Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης», που διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, και παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, με τη στήριξη του φεστιβάλ ΑΓΩΝ, οργανώνει προβολές επιλεγμένων ταινιών από το αρχείο της Διεθνούς Συνάντησης Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ.
Θα προβληθούν οι ταινίες: Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν… οι κήποι (ΓΑΛΛΙΑ, 1997, 13′), Εργαλεία, τεχνικές και πινακίδια: στα ίχνη των αγροτικών γνώσεων του παρελθόντος (ΓΑΛΛΙΑ, 2000, 27′), Δηλητήρια! (AYΣTPIA, 2004, 54′).
Οι ταινίες έχουν άμεση σχέση με την έκθεση και μας ταξιδεύουν στον κόσμο των δηλητηρίων και κάποιων διαβόητων δηλητηριαστών στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε προϊστορικούς κήπους και στην καλλιέργεια της γης με προϊστορικά εργαλεία και μέσα.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων ΟΑΣΗ της Πρέβεζας την Τετάρτη 4 Απριλίου και την Τετάρτη 18 Απριλίου, ώρα 20:00μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

  • Τετάρτη 4 Απριλίου και Τετάρτη 18 Απριλίου
  • Πρέβεζα, αίθουσα εκδηλώσεων ΟΑΣΗ
  • 20:00-22:00