Skip to main content

H ιστορία του Agel, ενός πρώην παιδιού-στρατιώτη που επιστρέφει στο Νότιο Σουδάν για να βοηθήσει την ανασυγκρότηση της χώρας του. Η ταινία τον ακολουθεί για 2 περίπου χρόνια, από το 2011 που το Νότιο Σουδάν αποκτά την ανεξαρτησία του μέχρι την αναζωπύρωση του εμφύλιου πολέμου, τον Δεκέμβριο του 2013.
Ως αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ του Νότιου Σουδάν−της νεότερης χώρας του κόσμου− ο Agel διευθύνει την ομάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου διεθνούς αγώνα της ενάντια στην Ουγκάντα. Οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ομάδας έχουν εντυπωσιακή ομοιότητα με τα πολιτικά προβλήματα που αναπτύσσονται σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας τραυματισμός αναγκάζει τον Agel να αποχωρήσει από την ομάδα. Δημιουργεί μια ΜΚΟ που τροφοδοτεί τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με καθαρό πόσιμο νερό. Τα ταξίδια, του δίνουν το χρόνο να προβληματιστεί σχετικά με τη χώρα του −πώς ήταν, πώς είναι και πώς ελπίζει ότι θα είναι μία ημέρα.
Ως παιδί-στρατιώτης, ο Αgel έπρεπε να σκοτώσει και έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες συγγενείς του. Αργότερα κατάφερε να διαφύγει μέσω της Κένυα στην Αυστραλία, όπου έγινε επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ και επέστρεψε στο Νότιο Σουδάν ως ελεύθερος άνθρωπος.
Σήμερα, μόλις δύο χρόνια μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας της, η νεότερη χώρα του κόσμου είναι και πάλι στο χείλος του γκρεμού: πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα και ο Agel αγωνίζεται ως στρατιώτης και πάλι.

Δείτε το τρέιλερ

  • Σκηνοθεσία: KATHARINA VON SCHROEDER, FLORIAN SCHEWE
  • Παραγωγή: PERFECT SHOT FILMS GMBH