Skip to main content

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ HOMO SAPIENS
Πώς ζούσε ο Homo Sapiens; Ποιες είναι οι μεγάλες  ανακατατάξεις που άλλαξαν τον τρόπο ζωής του ανθρώπου; Ο άνθρωπος χρειάστηκε καιρό για να εξημερώσει το περιβάλλον του, να μάθει να κατασκευάζει εργαλεία, να καθυποτάξει τη φωτιά, να φτιάξει ένα καταφύγιο, ή να φτιάξει ρούχα.

Η ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Άλλοτε νομάδας και κυνηγός-καρποσυλλέκτης, ο άνθρωπος της Νεολιθικής εποχής έγινε «σπιτόγατος»  και γεωργός-κτηνοτρόφος. Κατασκεύασε χωριά και  ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και με την καλλιέργεια της γης για να εξασφαλίσει την επιβίωση τη δική του και  της οικογένειάς του.

ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ
Λόγω της τεχνογνωσίας τους σχετικά με το σίδηρο, οι Γαλάτες ήταν εξαιρετικοί αγρότες, επινοητικοί αρχιτέκτονες, αξιόλογοι μεταλλουργοί και δραστήριοι έμποροι.

Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ
Ο Γαλλο-ρωμαϊκός πολιτισμός, όπως δείχνει το όνομα του, είναι η συνάντηση δύο κόσμων,  η οποία θα γεννήσει ένα δυναμικό και εκλεπτυσμένο πολιτισμό, που θα επηρεάσει όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
Κατά τη διάρκεια του πρώτου Μεσαίωνα ο γερμανικός, ο ανατολικός, ο κελτικός  και ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός συγχωνεύονται σε μια θρησκεία. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον συγχώνευσης, ο χριστιανισμός προκαλεί αναδιάρθρωση του αστικού χώρου, παρότι η πλειοψηφία του πληθυσμού ζει στην ύπαιθρο.

  • Σκηνοθεσία: PIERRE-EMMANUEL LYET
  • Παραγωγή: DONCVOILA PRODUCTIONS, INRAP, ARTE FRANCE