Skip to main content

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας – ΑΓΩΝ 2024

Μετά την επιτυχία του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας – ΑΓΩΝ 2022, η διοργάνωση του ΑΓΩΝΑ 2024 είναι γεγονός! Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 25 Μαΐου 2024 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με προβολές αρχαιολογικών ταινιών από όλον τον κόσμο, και η Τελετή Απονομής Βραβείων θα φιλοξενηθεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» την Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Θέμα του Φεστιβάλ είναι η αρχαιολογία με την ευρύτερη έννοια του όρου: αρχαιότητα, μεσαίωνας, λαϊκές τέχνες και παραδόσεις, βιομηχανική αρχαιολογία, πολιτιστική κληρονομιά, η δημιουργία νέων πολιτισμών μέσω της μετανάστευσης και του πολυφυλετισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα, η καταγραφή του κάθε κόσμου που νομοτελειακά χάνεται, το σήμερα που γίνεται η αρχαιολογία του αύριο.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας – ΑΓΩΝ 2024 πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, με χορηγό επικοινωνίας και υποστηρικτή το περιοδικό “Αρχαιολογία και Τέχνες” και με τη στήριξη του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η υποβολή συμμετοχών παρατείνεται έως τις 29 Δεκεμβρίου 2023. Ενημερωθείτε για τους Όρους Συμμετοχής και συμπληρώστε online το Δελτίο Συμμετοχής.