Skip to main content

Πηγή της έμπνευσης ήταν η ιδέα της (ανα)γέννησης, ο ερχομός στο φως. Μια παγκόσμια και συνάμα αιώνια αξία. O ερμηνευτής είναι ένα ανθρώπινο ον, αλλά ταυτόχρονα ένα ζώο, ένα έμβρυο μέσα στο αμνιακό υγρό. Τρέμει από τις οδύνες του τοκετού και της τραυματικής εμπειρίας του νεογέννητου.

H ανάπτυξη εξελίσσεται, είναι μια πορεία προς το φως. Στην αρχή είναι εκτυφλωτική αλλά μετά, μέσα στη μήτρα, η ζωή ξεκινάει με κινήσεις αισθησιακού χορού. Αρχίζει να περπατάει, να τρέχει, να σηκώνεται και να καθρεφτίζεται, χωρίς στοιχεία ναρκισσισμού αλλά σαν μια ματιά στην φευγαλέα ανθρώπινη ουσία, που μοιάζει με ωστικό κύμα. Ένα φυσικό πέρασμα που τελικά εισέρχεται στο φως, αφήνοντας πίσω του το σκοτάδι.

Στη δουλειά μου με απασχολούσε πάντα η δυάδα, ο μη/εαυτός. H ανοιχτή πολυπλοκότητα είναι αυτό που βιώνουμε σ’ ένα χώρο ελεύθερο από δυναμική, τον οποίο δημιούργησε η Διοχάντη για την 54η Μπιενάλε της Βενετίας. Tο βίντεο αποτελεί φόρο τιμής στην ίδια και σε όλους τους Έλληνες σ’ αυτές τις δύσκολες ιστορικές στιγμές. Λίγη αλήθεια, χωρίς αναπλάσεις.

Sara Bonaventura

  • Σκηνοθεσία: SARA BONAVENTURA
  • Παραγωγή: SARA BONAVENTURA