Skip to main content

Τον 1ο αιώνα π.Χ, ο Έλληνας ιστορικός Διόδωρος ο Σικελιώτης (σύγχρονος του Ιούλιου Καίσαρα) ανακαλύπτει, στην ανατολική Θήβα της Αιγύπτου, τον τάφο του Ραμσή του 2ου. Στα έργα του, περιγράφει τον «τάφο του Οσυμανδύα» ως τον πιο επιβλητικό τάφο όλης της Αιγύπτου. Δύο χιλιάδες χρόνια μετά, ο δρ Κριστιάν Λεμπλάν (διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας) και η ομάδα του κάνουν ανασκαφές, επισκευάζουν και μελετούν τον πιο γνωστό ναό των φαραώ.
H ταινία μάς προσφέρει μια μοναδική ματιά στις αρχαιολογικές ανασκαφές της Αιγύπτου. Aποσκοπώντας στην κατανόηση των ανακαλύψεων, αξιολογώντας την σημασία του ναού και ανακαλύπτοντας σαρκοφάγους, γράφεται μια καινούργια σελίδα στην ιστορία του αρχαιολογικού χώρου, στα χνάρια του Διόδωρου του Σικελιώτη και στη σκιά του Οσυμανδύα.
Σε αντίθεση με τα τηλεοπτικά συνεργεία που δεν μένουν παρά μόνο όσο διαρκούν τα γυρίσματα, ένα από τα μέλη της αποστολής απαθανάτισε την καθημερινότητα των αιγυπτιολόγων και των Αιγυπτίων εργατών που εργάστηκαν στο νεκρικό ναό του Ραμσή του 2ου.

 

 

  • Σκηνοθεσία: NATHALIE ANDRADES
  • Παραγωγή: POINT BARRE PRODUCTION