Skip to main content

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΓΩΝ με τη στήριξη του archaeology & arts οργανώνει την 10η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου… και πέρα από τη Μεσόγειο, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τον Μάιο του 2016.

Στη Συνάντηση γίνονται δεκτές ταινίες κάθε είδους (ντοκιμαντέρ, κινουμένου σχεδίου, ρεπορτάζ κλπ.) με θέμα την Αρχαιολογία στην ευρύτερη έννοια (Αρχαιότητα, Μεσαίωνας ακόμη και Βιομηχανική Αρχαιολογία), την Ιστορία, τις Λαϊκές Τέχνες και Παραδόσεις και την Πολιτισμική Κληρονομιά γενικότερα. Οι ταινίες πρέπει να είναι παραγωγής του 2010 και μετά.

Το δύσκολο έργο της επιλογής των ταινιών που θα προβληθούν στο κοινό του ΑΓΩΝΑ θα αναλάβει η Προκριματική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι: Δέσποινα Βρεττού (Υπεύθυνη του Ψυχαγωγικού-Πολιτιστικού Προγράμματος της ΕΡΤ), Γιώργος Μουζακίτης (Σκηνοθέτης-Παραγωγός), Ζέτα Ξεκαλάκη (Αρχαιολόγος-Συντάκτρια στο archaeology & arts), Ευάγγελος Καραμανές (Διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών), Γιάννης Σημηριώτης (Ειδικός στις Νέες Τεχνολογίες) και Μαρία Στασινοπούλου (Συγγραφέας-Κριτικός Λογοτεχνίας).

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015.  Για να υποβάλετε την ταινία σας διαβάστε τον  Κανονισμό του φεστιβάλ (Kanonismos2016) και συμπληρώστε το δελτίο συμμετοχής (Entryform2016).

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του ΑΓΩΝΑ:
τηλ. 2103312990, e-mail: [email protected]