Skip to main content

Στο επαρχιακό Wisconsin, ένας μοναχικός υπάλληλος περιμένει να υποδεχθεί τους επισκέπτες σ’ ένα παλιό μουσείο. Ελάχιστα άτομα το επισκέπτονται αραιά και πού, και ξαφνικά την Παρασκευή, το μουσείο ξεχειλίζει από ζωή. Οι μηχανές βουίζουν, οι πρέσες τυπώνουν, οι καλλιτέχνες θορυβούν. Ένα σαββατοκύριακο το μήνα, η ησυχία του Two Rivers διακόπτεται καθώς αυτοκίνητα γεμάτα τεχνίτες καταφθάνουν απ’ όλη την πολιτεία. Το μέρος ζωντανεύει με εργαστήρια τυπογραφίας όπου συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους και πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της χώρας.
Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι μπορούν να μεταφέρουν προσωπικό υπολογιστή στην τσέπη και να παρακολουθούν τηλεόραση περπατώντας στο δρόμο, η ταινία τολμά να εξερευνήσει την αναβίωση μιας τέχνης, η οποία εμπνέει με φρέσκιες ιδέες τους καλλιτέχνες της ψηφιακής εποχής. Το μουσείο Hamilton Wood Type στο Two Rivers του Wisconsin συμβολίζει τη διαφύλαξη του πολιτισμού, την επαρχιακή καταγωγή και την πορεία της γραφιστικής τέχνης στην Αμερική. Στο Hamilton, καλλιτέχνες διεθνούς κύρους συναντούν παλιούς τεχνίτες και μαζί παντρεύουν το σύγχρονο σχέδιο με τις παραδοσιακές τεχνικές.
Αλλά οι ημέρες του μουσείου είναι μετρημένες. Ποια είναι η ευθύνη των καλλιτεχνών και των ιστορικών για την διαφύλαξη μιας τέχνης που χάνεται; Πώς μπορούν οι επαρχιακές πόλεις να επιβιώσουν σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά όπου κυριαρχούν οι μεγάλες αλυσίδες επιχειρήσεων;

  • Σκηνοθεσία: JUSTIN NAGAN
  • Παραγωγή: JUSTIN NAGAN, KARTEMQUIN FILMS