Skip to main content

Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, επισκεπτόμαστε το Μουκατάμ, την πόλη των ρακοσυλλεκτών, όπου περισσότεροι από 40.000 κάτοικοι επιβιώνουν ανακυκλώνοντας σκουπίδια. Σε αυτήν την Kοπτική κοινότητα, συναντούμε τον Μάριους Ντίμπιχ, έναν πολωνό γλύπτη που σκαλίζει εντυπωσιακά γλυπτά στους τοίχους του Kοπτικού Mοναστηριού.
H επίσκεψη στο γνωστό παζάρι του Χαν αλ Χαλίλι, στις κοπτικές εκκλησίες και τα μουσουμανικά τεμένη, μας μεταφέρει την πραγματική ατμόσφαιρα της σημερινής Αιγύπτου. Στο Δέλτα του Νείλου μια ομάδα αρχαιολόγων από την Κρακοβία και το Πόζναν ανακαλύπτουν έναν αρχαίο οικισμό ηλικίας 5.500 ετών. Τα αρχαιότερα ζυθοποιεία και οι αναπαραστάσεις αιγύπτιων βασιλιάδων βρίσκονται στο Τελ-ελ-Φαρκά, μιας από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια. Oι ανακαλύψεις στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου ρίχνουν φως σε μια από τις λιγότερο μελετημένες περιόδους της αιγυπτιακής ιστορίας.
Το ταξίδι μας κατά μήκος του Νείλου ολοκληρώνεται στην Αλεξάνδρεια, όπου στο κέντρο της πόλης, οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν τα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης. Ανάμεσα στις πολλές σημαντικές ανακαλύψεις, η πιο ξεχωριστή είναι τα ερείπια του αρχαιότερου γνωστού Πανεπιστημίου στον κόσμο.

  • Σκηνοθεσία: WLADYSLAV JURKOW
  • Παραγωγή: ARKADIA FILM