Skip to main content

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα πάντα στη φύση, από τη στεριά και τους ωκεανούς ως τις κλιματολογικές συνθήκες και τα ζώα, αντικατοπτρίζουν τις σκόπιμες ενέργειες ενός ισχυρού πανθέου· όπου πίσω από κάθε φυτό, κάθε ζώο, κάθε γεωλογικό χαρακτηριστικό υπάρχει μια ιστορία που το συνδέει απευθείας με το υπερφυσικό.
Μια φορά κι έναν καιρό, για μια σύντομη, χρυσή στιγμή, υπήρχε ένα τέτοιο μέρος: ήταν η Αρχαία Ελλάδα. Ένας κόσμος με συναρπαστική άγρια ζωή. Αυτός ήταν ο Κήπος των Θεών.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα εκπληκτικής ποικιλομορφίας και διαθέτει επτά από τα πιο ακραία και ποικίλα φυσικά περιβάλλοντα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, από τον θαλάσσιο κόσμο στους υγρότοπους του γλυκού νερού, από τα αλπικά λιβάδια στις υπόγειες σπηλιές. Είναι μια χώρα αντιθέσεων, με χιλιάδες νησιά που είναι σκορπισμένα στα βαθιά γαλάζια νερά της Μεσογείου και μια ηπειρωτική χώρα όπου τα χιονοσκέπαστα βουνά βρίσκονται μπροστά από πράσινες κοιλάδες. Αυτό το τόσο πλούσιο φυσικό περιβάλλον περιλαμβάνει εκπληκτική ποικιλία άγριας ζωής: λύκους και κουκουβάγιες στα δάση, δελφίνια και χελώνες στη θάλασσα, σκορπιούς και οχιές στους άνυδρους θαμνότοπους, μέχρι και τυφλά τρωκτικά κάτω από το έδαφος.
Η ταινία αυτή πραγματοποιεί ένα ασυνήθιστο ταξίδι σ’ ολόκληρο τον υπέροχο κόσμο της ελληνικής φύσης και αφηγείται τις ιστορίες των θεών που κάποτε κυριαρχούσαν εδώ, παρουσιάζοντας και τα ζώα που τις ενέπνευσαν.

  • Σκηνοθεσία: MICHAEL SCHLAMBERGER
  • Παραγωγή: MICHAEL SCHLAMBERGER