Skip to main content

Θέμα της ταινίας είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών που έγιναν στο ιστορικό κέντρο της αρχαίας Ρώμης (το Τεστάτσιο), για τη διαμόρφωση της περιοχής όπου θα κατασκευαστεί η Nεα Aγορά του Τεστάτσιο.
H ανασκαφή είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς αποτελεί σημαντικό έργο αστικής αρχαιολογίας και προσφέρει μια διαχρονική και συνεχή ανασύνθεση της ιστορίας της περιοχής έως τις μέρες μας. Πιο συγκεκριμένα, αποδεικνύει πώς μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά το παρελθόν και το μέλλον, αποκαλύπτοντας τον ιστό της αρχαίας πόλης μέσα από τη δημιουργία μιας μοντέρνας κατασκευής.
H ταινία παρουσιάζει την πραγματική διαδραστική σχέση μεταξύ ενός μουσειακού χώρου και μιας χρηστικής κατασκευής. Tο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού μεταξύ των πολιτών και της ιστορικής τους μνήμης.
H φωνή ενός Ρωμαίου ναύτη που μόλις έπιασε λιμάνι, μας γυρίζει πίσω στο παρελθόν για να γνωρίσουμε την ιστορία αυτής της γωνιάς της πόλης, τους δρόμους που ακολουθούσαν τα πλοία που εκφόρτωναν εδώ τα εμπορεύματά τους και τις διαφορετικές όψεις της περιοχής μέσα στο χρόνο.

  • Σκηνοθεσία: PIETRO DAVIDE JONΑ LASINIO
  • Παραγωγή: CAYARTE NETWORK