Skip to main content

Η ταινία αποκαλύπτει την ιστορία αρχαίων πολιτισμών καθώς και τη ζωή των σύγχρονων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου, μιας περιοχής γνωστής ως το λίκνο του πολιτισμού. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι κατά μήκος του Νείλου, από το Χαρτούμ μέχρι την Αλεξάνδρεια. Μια εκστρατεία στα βάθη των αιώνων που θα αποκαλύψει τα ίχνη που άφησαν στην ιστορία μυθικά βασίλεια και χαμένοι πολιτισμοί. Η ταινία παρουσιάζει σε τρία επεισόδια εντυπωσιακές αρχαιολογικές ανακαλύψεις, όπως μοναδικές εικόνες προϊστορικών μνημείων από την περιοχή του Tέταρτου Kαταρράκτη του Nείλου, η οποία θα βυθιστεί εξαιτίας της κατασκευής του Mεγάλου Φράγματος Merowe στον ποταμό Νείλο.

Μέρος 1. Το λίκνο του πολιτισμού
Η ιστορία της Νουβίας, αρχαίου βασιλείου ανάμεσα στον Πρώτο και τον Έκτο Kαταρρακτή του Νείλου. Το ταξίδι ξεκινάει από το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, όπου ο Γαλάζιος Νείλος συναντά τον Λευκό. Aπό το Χαρτούμ αντλούμε πληροφορίες για την πνευματική και ιστορική κληρονομιά του Σουδάν, της μεγαλύτερης χώρας της Αφρικής.
Στην περιοχή του Tέταρτου Kαταρράκτη, εκεί όπου κατασκευάζεται το Mεγάλο Φράγμα, οι αρχαιολόγοι του μουσείου του Γκντανσκ, σώζουν ανεκτίμητα μνημεία του προϊστορικού πολιτισμού.

  • Σκηνοθεσία: WLADYSLAV JURKOW
  • Παραγωγή: ARKADIA FILM